RENDELÉSEK ÉS INFORMÁCIÓK
info@acuraflex.hu

Mikor érdemes lecserélni az ízületi gyulladás érintette ízületet?

febr 6, 2024 | Ízületi gyulladás

Ha csontízületi gyulladásban szenved, akkor biztosan tisztában van azzal, hogy előbb vagy utóbb az ízületet le kell cserélni egy mesterségesre. A betegek többsége kíváncsi, hogy mikor jön el ennek az ideje. Erre a kérdésre a válasz kizárólag rájuk tartozik.

Mikor érdemes lecserélni az ízületi gyulladás érintette ízületet

Először próbáljon ki minden nem-invazív kezelést

Az ízületi gyulladásban szenvedő betegek csaknem fele csontízületi gyulladásban – vagyis mechanikai károsodásban és az ízület elváltozásában szenved. Az ízületpótlás egyáltalán nem rutin eljárás, amelyet könnyen el lehet dönteni; kérdezze meg magától, hogy valóban kipróbált-e minden más lehetőséget.

  • Egy gyógytornász segítségével történő intenzív mozgás megerősíti a lábizmokat és a szalagokat. Ez jelentősen enyhítheti a térd és a csípő fájdalmait. Az izomtömeg edzéssel való fenntartása legyen az első opció, amikor az ízületek fájni kezdenek. Ha mégis az ízületpótlás mellett dönt, a műtét előtt tanácsos a lábizmokat minél jobban megerősíteni, hogy a lehető leggyorsabb legyen a gyógyulás.
  • A kondroitin-szulfátot és glükózamin-szulfátot tartalmazó étrendkiegészítők jelentősen növelhetik a mobilitását, mivel ezek a hatóanyagok stimulálják a porc regenerálódását és helyreállítják a szalagok rugalmasságát.
  • Ha fájdalomcsillapítókkal nem tudja kezelni a térdfájdalmakat, akkor a szakemberek valószínűleg a hialuronsav-injekciókat fogják javasolni. Ezeket hetente egyszer közvetlenül az ízületbe fecskendezik, három vagy öt egymást követő héten keresztül. Körülbelül öt hét múlva fogja érezni a kezelés hatását. A kutatások kimutatták, hogy ezek az injekciók hosszútávon „beolajozzák” az ízületet, jelentősen enyhítik a fájdalmat és növelik az ízület mozgékonyságát.
  • A modern orvosi fejlesztések lehetővé tették a csontízületi gyulladás kezelését és az eldeformálódott porc regenerálását azáltal, hogy őssejteket fecskendeznek az gyulladás által érintett ízületbe. Az őssejteket a bőr alatti szövetből nyerik ki és az ízületbe fecskendezik, ahol porcsejtekké alakulnak. Ez az eljárás rendkívül jó eredményeket produkált. A nem teljesen sérült porc általában nagyon gyorsan regenerálódik, az ízület visszanyeri normál alakját és működését.

Mikor a legjobb választás a műtét?

Javasoljuk, hogy addig várjon az ízületpótlással, amíg a porc már több helyen nem fedi le az ízületi csontok végét. Amikor az egyik ízületi csont hozzáér egy másikhoz és fájdalmat okoz, ideje komolyan mérlegelni a műtét lehetőségét. Ez általában növeli a fájdalom intenzitását, és gyakran negatív hatással van a normális életmódra és az alvásminőségre is.

Amikor a porc nem fedi le teljesen az ízületi csontokat, hajlamosabbak vagyunk a sérülésekre és az ízület kiugrására; ezért is ez a megfelelő idő a műtét elvégzésére. Feltétlenül foglaljon időpontot egy rehabilitációs központban, ahol a kórházból való távozás után azonnal megkezdheti a rehabilitációt. A rehabilitáció akkor a leghatékonyabb, ha nem sokkal a műtét után kezdik el. Ha ezt nem teszi meg, akkor a gyógyulás nagyon hosszú és fájdalmas lehet.

Természetes alapanyagok

Kapszuláink és krémeink természetes megoldást kínálnak az ízületekkel, izmokkal, isiásszal és ízületi gyulladással kapcsolatos problémákra.

Webáruház

Növelje mozgékonyságát

info@acuraflex.hu

Rendelés és információ

Kövessen minket!

Legutóbbi bejegyzések

Izomfájdalom – okok és legjobb kezelési módszerek

Izmok nélkül elképzelhetetlen az élet, hiszen az izmok teszik lehetővé az olyan létfontosságú funkciókat, mint a légzés, a nyelés és a test részeinek mozgatása. Szinte nincs olyan ember, aki ne tapasztalt volna már izomfájdalmat. Az izomfájdalom jelentkezhet a test...

Reuma és ízületi gyulladás – legjobb természetes kezelés

A reuma nagyon jól ismert kifejezés, és világszerte elterjedt betegségnek számít, amely sokakat érint. Hogy pontosan mit is értünk alatta, az nem mindig egyértelmű, mert a reumának sok változata lehet. Az orvosok ezért „reumás rendellenességekről” is beszélnek, ami...

A legjobb természetes kezelés ízületi gyulladásra

Az ízületi gyulladás az ízületek gyulladásos betegsége, amely rendszeres kezelést igényel. Gyakran nem könnyű megtalálni a az ízületi gyulladás legjobb kezelését. Bár erre a krónikus betegségre nincs gyógymód, még gyógyszeres kezelésekkel sem, az ízületi gyulladás...

Gyakorlatok isiász esetére

Az isiász, bár az egyik leggyakoribb fájdalom, továbbra sem értik sokan az ilyen típusú fájdalmat, amely hirtelen jelentkezik és jelentősen rontja az életminőséget. Az isiász kezelésének első lépése az ok megismerése. Az isiásznak számos oka van, mi pedig a hat...

Legjobb otthoni módszerek az isiász okozta fájdalom kezelésére

Az isiász az a fájdalom, amely akkor jelentkezik, amikor az isiászideg irritációnak van kitéve. A fájdalom általában a hát alsó részén jelentkezik, és a lábakra is kiterjed. Az isiász okozta fájdalom gyötrelmes lehet, és rendkívül ronthatja az életminőséget. Ebben a...

Share This