RENDELÉSEK ÉS INFORMÁCIÓK
info@acuraflex.hu

Hogyan éljen teljes életet ízületi gyulladással?

febr 2, 2024 | Ízületi gyulladás

Valószínűleg úgy tűnik, hogy az ízületi gyulladás diagnosztizálása óta az életében már semmi sem ugyanolyan. Nehéz elfogadni, hogy néha egyszerűen nem tud megtenni néhány olyan dolgot, amelyet korábban meg tudott csinálni, vagy sokkal több időt vesznek igénybe, mint korábban. Ezek azok a dolgok, amelyek miatt ízületi gyulladásos beteg panaszkodik, és ami gyakran depresszióhoz vezet. Sajnos a negatív gondolatok súlyosbíthatják az ízületi gyulladást. Tanulmányok kimutatták, hogy a negatív hozzáállás fokozza a fájdalom érzetét. Ahelyett, hogy állandóan azt gondolnánk, hogy a pohár félig üres, és hogy az ízületei minden bizonnyal hamarosan fájni kezdenek, gondolkodjon pozitívan, mert ez megkönnyíti az életét.

Hogyan éljen teljes életet ízületi gyulladással

Mindennapi tevékenységek ízületi gyulladás mellett

Nem kell lemondania a szeretett tevékenységeiről csak azért, mert ízületi gyulladást szenved. Forduljon orvosához, ha korábban extrém sportot vagy más fizikai tevékenységet végzett. Természetesen van alternatív módja is, hogy élvezhesse azokat a dolgokat, amelyeket eddig is szeretett csinálni.

Akkor végezze el a házimunkát, amikor képesnek érzi rá magát, és úgy gondolja, hogy elegendő energiája van hozzá. Szabaduljon meg a nehéz porszívótól, vödröktől és tisztítókeféktől, amelyek miatt takarítás közben le kell térdelni. Ehelyett szerezzen be egy könnyű porszívót, amely nem fogja megterhelni az ízületeket. Esetleg szerezzen be egy gőzfelmosót, amelyhez gyakran számos kiegészítő is tartozik különféle felületek tisztításához. A gőzfelmosó lehetővé teszi a padló, az ablakok, a sütő és a fürdőszoba könnyed kitakarítását és fertőtlenítését. Ha olyan készüléket vásárol, amely megfelel az Ön betegségének, akkor fel fogja ismerni, hogy a takarítás az ízületi gyulladásban szenvedők számára sem lehetetlen.

A fájó ízületeket tartsa melegen

Ha artritiszben szenved, gyakran intenzív fájdalmat érezhet az ízületekben. Nem kell mindig a fájdalomcsillapítóért nyúlnia, amikor az ízületei sajogni kezdenek, mert könnyen hozzájuk szokhat, így a gyógyszernek már nem lesz ugyanolyan hatásuk. Helyezzen meleg borogatást az ízületeire. A legjobb, ha a fájdalmas ízületet előtte egy speciális krémmel megmasszírozza, amely mentolt vagy más, fájdalomcsillapító hatással rendelkező összetevőt tartalmaz. A borogatás miatt a krém mélyebben hatol be a fájdalmas területre. Tartsa a borogatást az ízületen 15-30 percig, és Ön is azt fogja tapasztalni, hogy a fájdalom intenzitása csökken.

Az alvás segít az ízületi gyulladáson

A fájdalmas ízületek néha megnehezíthetik az alvást. Íme néhány tanács a nyugodt éjszakai alváshoz, hogy energiával teli végezhessük a napközbeni dolgainkat:

  • A lefekvés előtti meleg fürdő segít ellazítani az izmokat és csökkenti a merevséget.
  • Próbáljon minden este ugyanabban az időben lefeküdni. A rendszeres lefekvési rutin nagyon fontos a jó minőségű alvás érdekében.
  • Lefekvés előtt ne egyen, ne igyon teát vagy kávét, és ne dohányozzon. A koffein, a tea és a nikotin sokáig ébren tartják.
  • Szerezzen be egy jó minőségű matracot és párnát, amelyek legjobban megfelelnek az Ön állapotának. Lehet, hogy több párnát is ki kell próbálnia, míg nem találja meg azt, amely a nyakát és a vállait is pihenteti ahelyett, hogy csak még merevebbé tenné őket.
  • A rendszeres testmozgás biztosan segíteni fog a pihentető alvásban. Lefekvés előtt 3 órával azonban ne végezzen testmozgást.

Természetes alapanyagok

Kapszuláink és krémeink természetes megoldást kínálnak az ízületekkel, izmokkal, isiásszal és ízületi gyulladással kapcsolatos problémákra.

Webáruház

Növelje mozgékonyságát

info@acuraflex.hu

Rendelés és információ

Kövessen minket!

Legutóbbi bejegyzések

Izomfájdalom – okok és legjobb kezelési módszerek

Izmok nélkül elképzelhetetlen az élet, hiszen az izmok teszik lehetővé az olyan létfontosságú funkciókat, mint a légzés, a nyelés és a test részeinek mozgatása. Szinte nincs olyan ember, aki ne tapasztalt volna már izomfájdalmat. Az izomfájdalom jelentkezhet a test...

Reuma és ízületi gyulladás – legjobb természetes kezelés

A reuma nagyon jól ismert kifejezés, és világszerte elterjedt betegségnek számít, amely sokakat érint. Hogy pontosan mit is értünk alatta, az nem mindig egyértelmű, mert a reumának sok változata lehet. Az orvosok ezért „reumás rendellenességekről” is beszélnek, ami...

A legjobb természetes kezelés ízületi gyulladásra

Az ízületi gyulladás az ízületek gyulladásos betegsége, amely rendszeres kezelést igényel. Gyakran nem könnyű megtalálni a az ízületi gyulladás legjobb kezelését. Bár erre a krónikus betegségre nincs gyógymód, még gyógyszeres kezelésekkel sem, az ízületi gyulladás...

Gyakorlatok isiász esetére

Az isiász, bár az egyik leggyakoribb fájdalom, továbbra sem értik sokan az ilyen típusú fájdalmat, amely hirtelen jelentkezik és jelentősen rontja az életminőséget. Az isiász kezelésének első lépése az ok megismerése. Az isiásznak számos oka van, mi pedig a hat...

Legjobb otthoni módszerek az isiász okozta fájdalom kezelésére

Az isiász az a fájdalom, amely akkor jelentkezik, amikor az isiászideg irritációnak van kitéve. A fájdalom általában a hát alsó részén jelentkezik, és a lábakra is kiterjed. Az isiász okozta fájdalom gyötrelmes lehet, és rendkívül ronthatja az életminőséget. Ebben a...

Share This