RENDELÉSEK ÉS INFORMÁCIÓK
info@acuraflex.hu

Az ízületi gyulladás két arca

febr 2, 2024 | Ízületi gyulladás

Az ízületi gyulladás nagyon sok embert érint nemtől és kortól függetlenül. Számos tanulmány készült már az oszteoartritisz és a reumás artritisz kezeléséről. Noha a kezelési folyamat eltér a betegség két típusánál, a szakértők egy kérdésben egyetértenek: az ásványi anyagokon (különösen a kalcium és a magnézium) elengedhetetlen összetevői a hatékony ízületi gyulladás elleni gyógyszereknek.

Az ízületi gyulladás két arca

Oszteoartritisz

Az csontízületi gyulladás a leggyakoribb ízületi gyulladás, amelyet az ízületi porc kopása és károsodása okoz. Ez az ízületi gyulladás általában az idősebb embereket érinti, bár ez egyre gyakoribb a fiatalabbaknál is. A kötőszövet hiánya miatt az ízületi csontok mozgás közben érintkeznek egymással, ez pedig ízületi elváltozásokat és fájdalmat okoz. Az ilyen típusú ízületi gyulladás a test szinte minden ízületében előfordulhat; gyakori a kéz- és a lábízületekben is, de leggyakrabban a „nagy ízületekben” – a csípőben és térdben fordul elő.

A porc nem csak elkopik, hanem a rugalmasságát is elveszti; ez pedig azt jelenti, hogy az artritisz által érintett ízületek általában merevek. A porckárosodás a mozgásokat megkönnyítő inakra is kihat, amely ízületi fájdalmat okoz. A csontízületi gyulladás általában csak az egyik ízületet érinti, és megfelelő kezelés esetén nem terjed ki a többi ízületre. Ha azonban nem kezeljük a betegséget testmozgással, valamint gyógyszerek és étrend-kiegészítők szedésével, akkor más ízületekre is kiterjedhet, mivel a többi ízület veszi át a gyulladt ízület terhelését, amely szintén csontízületi gyulladáshoz vezethet. Az összes vezető szakértő egyetért abban, hogy a kalcium és a magnézium ásványi anyagok enyhítik a fájdalmat és megőrzik a csontok egészségi állapotát, ami rendkívül fontos az artritisz kezelésében.

Reumás artritisz

Az csontízületi gyulladástól eltérően, amelyet a porc és következésképpen az ízület mechanikai károsodása okoz, a reumás artritisz egy autoimmun betegség, amelynek nincs egyértelmű oka. A reumás artritiszben szenvedő beteg immunrendszere megtámadja a porcot, valamint néha más szöveteket és szerveket is. Az ízületi gyulladás ezen típusa minden korcsoportban egyformán megjelenhet. Mivel ez egy autoimmun betegség, a tünetek nem állandóak, és nem mindig azonos intenzitásúak. Javasoljuk, hogy speciális krémekkel és gélekkel masszírozza az ízületeket, hogy helyreállítsák a mozgathatóságukat.

A reumás artritisz leggyakoribb tünetei

  • Merevség – általában tartós tétlenség után jelentkezik, és általában nem csak az ízületekre korlátozódik, hanem az egész testet érinti.
  • Fáradtság – az energiahiány nagyon gyakori jele annak, hogy immunrendszere nem reagál megfelelően. A betegek gyakran panaszkodnak, hogy nehezen tudják elvégezni a mindennapi feladatokat, amelyeket korábban könnyedén meg tudtak csinálni. A vezetés vagy a takarítás időnként valódi problémát jelenthet az extrém fáradtság miatt.
  • Ízületi fájdalom – ha az ízületek gyulladtak, általában nagyon fájdalmasak is, ami jelentősen csökkenti az életminőséget ezekben az időszakban.
  • Csökkent mozgástartomány – az ízületek mozgatása során fellépő nehézségek, különösen a csukló és a kézízületek esetén, számos artritiszben szenvedő beteg gyakori tünetei.
  • Duzzanat – néhány reumás artritiszben szenvedő beteg ízületei annyira megduzzadhatnak, hogy nyilvánvaló elváltozás alakul ki.

Ha ezen tünetek bármelyikét vagy ezek kombinációját észleli, keresse fel orvosát.

Természetes alapanyagok

Kapszuláink és krémeink természetes megoldást kínálnak az ízületekkel, izmokkal, isiásszal és ízületi gyulladással kapcsolatos problémákra.

Webáruház

Növelje mozgékonyságát

info@acuraflex.hu

Rendelés és információ

Kövessen minket!

Legutóbbi bejegyzések

Izomfájdalom – okok és legjobb kezelési módszerek

Izmok nélkül elképzelhetetlen az élet, hiszen az izmok teszik lehetővé az olyan létfontosságú funkciókat, mint a légzés, a nyelés és a test részeinek mozgatása. Szinte nincs olyan ember, aki ne tapasztalt volna már izomfájdalmat. Az izomfájdalom jelentkezhet a test...

Reuma és ízületi gyulladás – legjobb természetes kezelés

A reuma nagyon jól ismert kifejezés, és világszerte elterjedt betegségnek számít, amely sokakat érint. Hogy pontosan mit is értünk alatta, az nem mindig egyértelmű, mert a reumának sok változata lehet. Az orvosok ezért „reumás rendellenességekről” is beszélnek, ami...

A legjobb természetes kezelés ízületi gyulladásra

Az ízületi gyulladás az ízületek gyulladásos betegsége, amely rendszeres kezelést igényel. Gyakran nem könnyű megtalálni a az ízületi gyulladás legjobb kezelését. Bár erre a krónikus betegségre nincs gyógymód, még gyógyszeres kezelésekkel sem, az ízületi gyulladás...

Gyakorlatok isiász esetére

Az isiász, bár az egyik leggyakoribb fájdalom, továbbra sem értik sokan az ilyen típusú fájdalmat, amely hirtelen jelentkezik és jelentősen rontja az életminőséget. Az isiász kezelésének első lépése az ok megismerése. Az isiásznak számos oka van, mi pedig a hat...

Legjobb otthoni módszerek az isiász okozta fájdalom kezelésére

Az isiász az a fájdalom, amely akkor jelentkezik, amikor az isiászideg irritációnak van kitéve. A fájdalom általában a hát alsó részén jelentkezik, és a lábakra is kiterjed. Az isiász okozta fájdalom gyötrelmes lehet, és rendkívül ronthatja az életminőséget. Ebben a...

Share This