RENDELÉSEK ÉS INFORMÁCIÓK
info@acuraflex.hu

A testmozgás lassítja az ízületi gyulladás előrehaladását

febr 4, 2024 | Ízületi gyulladás

Minden ízületi gyulladásos beteg tudja, hogy ez a betegség rendkívül fájdalmas lehet, és gyakran fáradtságot okoz. Sok ízületi gyulladásos beteg ezeket a tényeket használja kifogásként arra, hogy miért nem mozog. A testmozgásnak azonban nem kell kimerítőnek vagy fárasztónak lennie az egészség javítása és az artritisz előrehaladtának megállításához. A témában elvégzett tanulmányok kimutatták, hogy a testmozgás elkerülhetetlen része kell legyen az ízületi gyulladásban szenvedő betegek életének, mivel visszaadja a vitalitást és a mobilitást.

A testmozgás lassítja az ízületi gyulladás előrehaladását

Tárazzon be a vitaminokból

A vitaminok nagyon fontosak az artritisz elleni küzdelemben. Visszaállítják a test energiaszintjét, valamint elősegítik a kötőszövetek és a csontok regenerálódását. A következő vitaminok segítenek elviselhetővé tenni a testmozgást:

  • B1-vitamin – megadja az energiát, amelyre testének szüksége van a testmozgáshoz. Ezenkívül csökkenti a stresszt, amely általában magasabb az artritiszben szenvedő betegek esetén, mint az egészséges embereknél. A B1-vitamint tartalmazó étrendkiegészítők használatakor azt tapasztalhatja, hogy az ízületei kevésbé duzzadtak, és az izomfájdalom szinte teljesen megszűnik.
  • B6-vitamin – Ennek a vitaminnak az egyik fő szerepe az, hogy a bevitt fehérjét energiává alakítja. A szervezet ellenállóbb és teherbíróbb lesz, az elegendő B6-vitaminnal rendelkezik.
  • C-vitamin – Nagymamáink mindig azt mondták, hogy sok C-vitaminban gazdag citrusfélét együnk, mert az jó immunrendszerünknek. De a nagymamáink nem tudták, hogy a C-vitamin a kollagén szintézisének fontos eleme, a kollagén pedig a bőrünk és a porc egyik alkotóeleme. Ha ezt a vitamint megfelelő adagokban visszük be, bőrünk megőrzi fiatalos megjelenését és a porcok rugalmasabbá válnak.
  • D3-vitamin – A testmozgás sokkal könnyebb, ha a csontok egészségesek. A D3-vitamin elengedhetetlen ahhoz, hogy a csontok erősek maradjanak . A testünk önmagában is képes B3-vitamint előállítani azáltal, hogy napfénynek van kitéve. Azonban csak kevesen élvezzük egész évben a napfényt. Ezért tanácsos B3-vitamin-kiegészítőket szedni.

A testmozgás előnyei

Amellett, hogy általánosságban véve jobban érzi magát tőle, a rendszeres testmozgás az artritisz előrehaladását is lelassítja. Közismert tény, hogy edzés közben súlyt vesztünk; a fiatalok körében a túlsúly a csontízületi gyulladás egyik fő oka. Ha megszabadulunk a felesleges súlytól, csökken az ízületekre nehezedő nyomás, így könnyebben tud mozogni.

A testmozgás segít az izmok és a szalagok megerősítésében is, és ennek következtében az ízületek fájdalma jelentősen csökken. A rendszeres testmozgás csökkenti a stresszt, és elegendő energiát biztosít egy produktív naphoz. Nem kell nagy edzőtermi edzést vagy hasonló kimerítő tevékenységet végeznie; az úszás, a jóga, a nyújtó gyakorlatok és a gyógytornász által előírt gyakorlatok is elegendőek az ízületi gyulladás megállításához.

Természetes alapanyagok

Kapszuláink és krémeink természetes megoldást kínálnak az ízületekkel, izmokkal, isiásszal és ízületi gyulladással kapcsolatos problémákra.

Webáruház

Növelje mozgékonyságát

info@acuraflex.hu

Rendelés és információ

Kövessen minket!

Legutóbbi bejegyzések

Izomfájdalom – okok és legjobb kezelési módszerek

Izmok nélkül elképzelhetetlen az élet, hiszen az izmok teszik lehetővé az olyan létfontosságú funkciókat, mint a légzés, a nyelés és a test részeinek mozgatása. Szinte nincs olyan ember, aki ne tapasztalt volna már izomfájdalmat. Az izomfájdalom jelentkezhet a test...

Reuma és ízületi gyulladás – legjobb természetes kezelés

A reuma nagyon jól ismert kifejezés, és világszerte elterjedt betegségnek számít, amely sokakat érint. Hogy pontosan mit is értünk alatta, az nem mindig egyértelmű, mert a reumának sok változata lehet. Az orvosok ezért „reumás rendellenességekről” is beszélnek, ami...

A legjobb természetes kezelés ízületi gyulladásra

Az ízületi gyulladás az ízületek gyulladásos betegsége, amely rendszeres kezelést igényel. Gyakran nem könnyű megtalálni a az ízületi gyulladás legjobb kezelését. Bár erre a krónikus betegségre nincs gyógymód, még gyógyszeres kezelésekkel sem, az ízületi gyulladás...

Gyakorlatok isiász esetére

Az isiász, bár az egyik leggyakoribb fájdalom, továbbra sem értik sokan az ilyen típusú fájdalmat, amely hirtelen jelentkezik és jelentősen rontja az életminőséget. Az isiász kezelésének első lépése az ok megismerése. Az isiásznak számos oka van, mi pedig a hat...

Legjobb otthoni módszerek az isiász okozta fájdalom kezelésére

Az isiász az a fájdalom, amely akkor jelentkezik, amikor az isiászideg irritációnak van kitéve. A fájdalom általában a hát alsó részén jelentkezik, és a lábakra is kiterjed. Az isiász okozta fájdalom gyötrelmes lehet, és rendkívül ronthatja az életminőséget. Ebben a...

Share This